Роджърс: Не съм взимал допинг, китайската храна е виновна

Майкъл Роджърс категорично отрече да е използвал кленбутерол и обяви, че причина за положителната му допинг проба най-вероятно е консумацията на заразено месо по време на Обиколката на Пекин.

UCI обяви в сряда, че в пробата на Роджърс след победата му в Купата на Япония на 20 октомври е открит кленбутерол, а седмица преди това колоездачът на Saxo-Tinkoff участва в състезанието в Пекин.

„Искам да заявя, възможно най-категорично, че никога не съм взимал кленбутерол съзнателно или умишлено“, заяви Роджърс в специално изявление, публикувано в петък сутрин.

„Мога да уточня, че в периода 8-17 октомври, преди да пристигна в Япония, бях в Китай за състезанието от Световния тур, Обиколката на Пекин. Разбирам, че Световната антидопингова агенция (WADA), както и други антидопингови органи знаят, че храната, заразена с кленбутерол, е сериозен проблем в Китай.“

Любопитно е, че съотборникът на Роджърс и лидер на Saxo-Tinkoff Алберто Контадор също бе обявил яденето на развалено месо като причина за положителната му допинг проба с кленбутерол на Тур дьо Франс 2010. Тогава обаче това бе отхвърлено като довод от Спортния арбитражен съд.

„В следващите седмици ще имам възможността да обясня тази неприятна ситуация на UCI, където ще отдам пълно внимание и ще съдействам, за да може този случай да бъде разрешен за възможно най-бърз срок“, допълни Роджърс.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори