Хоаким Родригес аут от Джирото заради счупени кости

Хоаким Родригес (Katusha) няма да стартира в седмия етап на Giro d’Italia и напуска надпреварата, след като стана ясно, че испанецът е получил счупено ребро и счупен палец след масовата катастрофа в шестия етап до Монтекасино. Пурито разкри също, че се е възстановявал от две счупени ребра след състезанието Amstel Gold през миналия месец.

В четвъртък Родригес загуби над 8 минути заради тежкото падане, при което пострадаха и съотборниците му Джампаоло Карузо и Анхел Вициозо. Двамата също напускат състезанието като Вициозо има бедрена фрактура, а Карузо травми в тазобедрената област и по крака.

След Дан Мартин (Garmin-Sharp), Родригес е вторият от големите претенденти за крайна победа, който преждевременно слага край на участието си.

„Боли да напуснеш Джирото, но нямаше друга възможност“, сподели Родригес в прес съобщението до медиите. „Катастрофите бяха лоши за всички нас. Пътят бе много хлъзгав, а ние минаваме с 60 км/ч. Само да докоснеш спирачките бе достатъчно, за да катастрофираш. Но това е рискът, който винаги поемаме. Това е част от нашата работа – да опитваме да сме отпред и да се борим за победата. Наистина не мога да виня организацията или местните пътища. След катастрофата се върнах на моя велосипед, пълен с агресия и решителност, но малко след това ясно усетих какъв е проблемът, тъй като вече не можех да дишам.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори