Българска фирма е генерален спонсор на Купата на Франция 2017

През 2017 г. българска компания ще бъде генерален спонсор на първа, втора и трета дивизия на Купата на Франция, както и на дамската надпревара. Става дума за един от водещите производители на велосипеди у нас ДРАГ.

Coupe de France DRAG Bicycles е сред най-големите събития в спортния календар на Франция.

ДРАГ замества френската компания Look като спонсор на престижната първа дивизия. Look е спонсор на Coupe de France DN1 от 2006 г.

От 2015 г. ДРАГ развива популярността си в родината на шосейните състезания – Франция. През 2015 и 2016 г. компанията спонсорира на Coupe de France DN2 и 3 и дамската серия. Българският производител спонсорира и популярния френски шосеен отбор Martigues SC DRAG Bicycles.

coupes2

Велосипеди ДРАГ имат впечатляващи постижения на световната сцена по шосейно и пистово колоездене, като моделите на фирмата се ползват успешно от национални и местни чуждестранни отбори. С модела DRAG Bluebird са спечелени множество медали на световни и европейски първенства от състезатели като Любов Шулика, Анна Соловей, Иво и Риу Оливейра и други.

Euroroad_16

На водещата снимка: Легендата Бернар Ено връчва наградата на победителя на ACCDN-ROCC тур 2016.

Ето и копие от благодарственото писмо от френската федерация:

Уважаеми г-н президент,

С това писмо бихме искали да Ви благодарим за Вашето участие в Federation France Cyclisme (FFC).

От началото на 2015 година, Вие придружавате нашата федерация по време на купата на Франция, срещите с Вас са незаменими за нашите клубове и колоездачи. Вашето участие е истинско доказателство за доверието Ви.

За сезон 2017, Вашето участие се разраства, превръщащо се в присъствие на купата на Франция за DN1/DN2/DN3 и купата на Франция за жени. Тези събития са важни за FFC и за различните отбори, които се занимават ежедневно с колоездене в нашата държава.

Тези състезания директно участват в структурирането на спортните занятия на най-добрите френски спортни клубове, и в прогреса на категориите Élite, Espoirs, Junior, Cadet и за развитието и насърчаването към женското колоездене.

Феминизацията на този спорт е едно от главните направления за развитие на FFC, която винаги се е борила за равенство в колоезденото и окуражава женското участие във всички дисциплини. Купата на Франция за жени е един от начините да се постигне тази цел, и Вашето участие е от изключително значение за това развитие.

Нашето партньорство е възможност за нас да конкретизираме този начин за развитие, в който Вие ще оставите следа. Отборите на FFC ще направят всичко възможно това сътрудничество да бъде успешно – както за Вас и Вашия екип, така и за всички нива на нашата институция.

Поради тази цел, Ви пращаме резюме за споразуменията между Вашата фирма и FFC. Заедно, ние ще превърнем това партньорство в едно истинско доказателство за ползите от колоезденето.

Уважаеми г-н Президент, моля приемете това писмо с нашите най-уважителни чувства!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори