Три пъти за щастие: Саган отново е световен шампион!

Петер Саган е царят на Световните първенства! Словакът сякаш сътвори истинска магия и спечели трета поредна титла на планетата след невероятен край на последната обиколка на първенството в Берген.

Словакът се появи в играта едва на последния завой, но с перфектна атака и финал, успя да измъкне победата от ръцете на Александър Кристоф като за определянето ѝ бе нужен и фотофиниш. Австралиецът Майкъл Матюс пък допълни топ 3.

Състезанието завърши със спринт в група от 26 колоездачи, останали в челото след високото темпо по Салмън Хил.

Жулиан Алафилип бе най-активен в края на състезанието като на Салмън Хил се откъсна заедно с Джовани Москон. Французинът обаче бе прихванат в последните 2 километра.

Нямаше време за качествения извеждания, а Кристоф реши да атакува рано. Саган обаче бе плътно зад него и в последните 50 метра ускори, за да спечели с няколко сантиметра и да стигне до трета поредна световна титла след тези в Ричмънд и Доха.

За съжаление българските участници на Световното – Николай Генов при мъжете до 23 години и Петър Стоянов и Венцислав Венков при юношите, не завършиха своите състезания.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори