Team Sunweb с уникален дубъл за старт на Световното на шосе

Team Sunweb постигна изключителен дубъл в първия ден на Световното първенство по колоездене на шосе, след като завоюва титлите и при дамите, и при мъжете.

Том Думолен, Ленард Кемна, Вилко Келдерман, Сьорен Краг Андерсен, Майкъл Матюс и Сам Омен бяха в състава на победителите в Берген като поставиха време от 47:50.42 минути по дългото 42,5 км трасе.

BMC трябваше за втора поредна година да се задоволят с второто място, а воденият от Крис Фрум тим на Sky оформи подиума.

„Невероятно е. Първо дамите, сега и ние. Лудо е“, заяви Думолен след края на състезанието. „Отборът беше хомогенен. Беше невероятно. По принцип би казал, ‘Може би си най-добрият часовник на хартия’, но с този отбор…беше перфектно.“

Sunweb бе 13-ият от 17 отбора по трасето и подобри най-доброто време дотогава, което бе на Movistar. След това на Sunweb оставаше да стиска палци, а предварителните фаворити от Sky и медалистите от 2016 Quick-Step, BMC и Orica-Scott така и не успяха да подобрят най-доброто време.

По средата на трасето BMC изглеждаше с големи шансове за победата, но не успя да издържи на темпото по последните километри и остана със среброто.

Часове по-рано Team Sunweb бе №1 и при дамите, оставяйки зад себе си Boels Dolmans и Cervelo Bigla.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори