Уникално: Саган отново е световен шампион!

Петер Саган е световен шампион в колоезденето на шосе! Не, не четете статията ни за Световното първенство през 2015, защото големият словак повтори успеха си и защити своята титла.

След феноменален финален спринт в Доха Саган отново зае световния връх и по този начин ще запази фланелката с цветовете на дъгата за още една година! Марк Кавендиш завърши втори, а Том Боонен допълни топ 3.

В много интригуващия спринт Саган и Кавендиш избраха различни линии, но британецът бе избрал грешната и в крайна сметка не успя да се справи с устрема на словака.

„Не мога да повярвам. Шокиран съм. Много съм щастлив, защото имаше насрещен вятър и аз бях последният в първа група. В края това бе запомнящ се спринт“, сподели щастливият победител.

Състезанието действително бе съпътствано от силен насрещен вятър, а белгийските колоездачи бяха тези, които задаваха темпото. Те разделиха групата на няколко по-малки като елиминираха хора като Марсел Кител, Калеб Юън, Насер Буани и Андрей Грайпел. С помощ от Италия и Норвегия белгийците и няколко от другите спринтьори оформиха челната група от 30 колоездачи, които запазиха преднината си до финала.

В последните километри само Ники Терпстра и холандският му съотборник Том Леезер опитаха атаки, но отново Белгия контролираше скоростта и създаде предпоставките за спринта.

Кавендиш и Саган внимаваха един за друг, но когато световният шампион тръгна вдясно в малко пространство, оставено от Джакомо Ницоло, Кавендиш тръгна вляво. Това бе и грешното решение, защото той трябваше да спре да върти педалите при оставащи 150 метра, тъй като бе забавен от Майкъл Матюс. В същото време пък Саган имаше цялото пространство пред себе си и с перфектна скорост премина пръв финалната линия.

Припомнете си и какво стана в индивидуалното бягане по часовник при мъжете!

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори