BMC е отборен световен шампион, Михайлов и Polsat на 18-о място

BMC Racing е новият отборен световен шампион в бягането по часовник. Американският отбор бе най-бърз по дългото 57.1 км трасе около Понферада, с което бе дадено начало на надпреварата при мъжете на Световния шампионат по колоездене.

BMC в състав Роън Денис, Силван Дилие, Даниел Ос, Мануел Кинзато, Тиджей ван Гардерен и Петер Велитс даде време от 1:03.29.85 часа, а второто място бе за представилия се отлично тим на Orica-GreenEdge, който финишира с 31 секунди по-бавно. По този начин австралийците изпревариха защитаващите титлата си Omega Pharma-QuickStep, които завършиха с още 4 секунди по-бавно време.

Тимът на Sky започна добре, но във втората половина на състезанието изостанаха и трябваше да се задоволят с четвъртото място.

В състезанието имаше и българско участие в лицето на Николай Михайлов, който бе част от състава на полския CCC Polsat Polkowice. Най-елитният български колоездач в момента се представи отлично и заедно със своите съотборници стигна до престижното 18-о място с изоставане от 3:37 минути след победителите.

CCC Polsat Team

По този начин поляците подобриха класирането си на трето поредно Световно първенство. През 2012 бяха 26-и, през 2013 завършиха на 21-о място, а сега са на 18-о като оставиха зад себе си три отбора от Световния тур – Europcar, Ag2r La Mondiale и Lotto Belisol. На 23-а позиция остана испанският Caja Rural, който кара с българските велосипеди Vivelo.

При дамите победител стана Specialized-Lululemon, а тройката допълниха Orica-Ais и Astana.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори