Квятковски спечели пролога в Дофинe, Герант Томас падна лошо

Михал Квятковски (Sky) спечели пролога в Критериум Дофине, след като измина трасето от 6,6 километра за най-кратко време от 7:25.

Националният шампион на Полша в часовника бе по-бърз само със секунда пред Йос ван Емден (LottoNL-Jumbo), a съотборникът му Джани Москов остана трети на 3. В топ 10 попаднаха още Виктор Кампенартс, Патрик Бевин, Матиас Брендле, Боб Юнгелс, Йенс Кеукелейре, Джонатан Кастровиехо и Брент Буукуолтър като десятката се затвори на пасив от 11 секунди.

Логично предвид класните си часовникари в състава си за Дофине, Sky доминираше и с Кастровиехо изпрати трима в топ 10.

Само че голямото разочарование дойде от фаворита Герант Томас. Той караше с отлично време до първата контрола, но на един завой велосипедът му поднесе и той се преби болезнено. 

В крайна сметка въпреки това Томас завърши на 21 секунди зад съотборника си, което показа, че без падането най-вероятно щеше да се бори за първото място. Самият Квятковски уточни, че в Дофине лидери на Sky са и двамата. За поляка обаче победата е добра за самочувствието след разочароващото представяне в Арденските класики.

„След 40 дни без каране логично да е изненада, но аз знам колко здраво тренирам, за да бъда в добра форма тук в Дофина и да се подготвя за Тура. Винаги на старта трябва да мислиш за победата, иначе няма да успееш да се представиш добре“, заяви Квятковски, който облече жълтата фланелка. Москон пък облече тази за най-добър млад колоездач.

От претендентите за генералното класиране най-солиден бе Жулиан Алафилип (Quick-Step Floors), който загуби само 14 секунди спрямо Квятковски. Адам Йейтс и Пейо Билбао завършиха на 21 заедно с Томас, Ромен Барде е на 23, а Винченцо Нибали на 24.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори