75-годишен пенсионер пое по обиколката на Северно море

Лудият колоездач-пенсионер Рики Хърн е поел по ново колоездачно предизвикателство. 75-годишният мъж от Хорсфорт се впусна на 15-ти септември в пътуване , което е с дължина около 780 километра и е част от колоездачна обиколка на Северно море.

Пътуването му започна от Холандия и завършва в Хамбург, Германия. Това е последното предизвикателството на дълги разстояния, което той ще добави към впечатляващият си списък, който включва Land’s End to John O’Groats, каране по дължината на р. Дунав и множество дълги маршрути в Испания, въпреки че той кара само от няколко години. В началото на пътуването си Г-н Хърн казва, че за изминаването на EuroVelo 12 ще са му нужни между 10 и 14 дни, в зависимост от времето. Към настоящия момент нямаме информация дали е завършила обиколката му.

Той разказва, че е бил там и преди, и вятърът, особено на крайбрежието на Северно море, е толкова силен, че се налага да слезеш и да буташ. Заедно с г-н Хърн ще бъде и неговият приятел Дейвид Гладман, на 64 години, с когото се е запознал през едно свое каране в северна Испания.

Г-н Хърн добавя, че обича предизвикателствата, обича приключенията, харесва му това да отиде на място, където не знае езика и трябва сам да намери пътя. С похода си двамата възрастни ентусиасти набират средства за British Heart Foundation and Cancer Research UK, след след получаване на грижи от Leeds General Infirmary за сърдечно заболяване. Тази година той ще кара с Pedelac – полy-електрическо колело, което да помага на сърцето му, по време на изкачванията. 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори