Резултати от ХСО Шуменско плато 2016

Едва ли би имал по-добър завършек на сезона за състезателите по крос-кънтри, от Шуменско плато. „Организацията е перфектна, все едно сте на олимпиада“, „Страхотно и подготовка и организация и публика и атмосфера и всичко“, „Готини, услужливи и дружелюбни хора, мега якото трасе, реките с айран, макароните, биричката на финала, усмивките… дори за времето се бяхте погрижили“. Това са само част от впечатленията на участниците след състезанието. Ние от Velocafe.bg не успяхме да присъстваме, но само от снимките и коментарите, усетихме лекия полъх на атмосферата и разбрахме, че е било наистина хубаво и незабравимо състезание.

Трасето на състезанието беше с дължина 5.5 км, като всяка категория трябваше да направи различен брой обиколки.

В категорията юноши (12-14 г.) най-бърз през трасето премина Валентин Стефанов, от отбора на „Янтра-Исполин“, следван от Мартин Маринов, от същия отбор и Мартин Георгиев, от КК „Варна“.

При юноши (15-16 г.) Гавраил Стефанов зае първото място, отново от отбора на „Янтра-Исполин“, а втори и трети станаха  съответно Мартин Димитров- „Green way“ и Валентин Саратлиев- „Янтра- Исполин“.

Данаил Цветков, от отвора на „Устрем“, устремено зае първото място, в категорията на юноши 17- 18 год. Втори стана Симеон Николов- „Пегас“, а трети Алекс Бечков -“ Drag“.

%d1%88%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%be-2

В най-елитната категория, Мъже- елит, Лъчезар Ангелов, от отбора на Ram Bikes, стана първи, следван от габровските момчета Александър Александров и Калин Митев, от отбора на Underground Riders.

В категорията Мъже ( 24-29 г.) най-бърз по трасето беше Емил Стойнев- СК „София“, втори стана Димо Желев, от отбора на домакините “ Илчов баир“, а третото място зае Мехмет Кара – „Утрем“.

При мъжете 30+, най-бързо своите обиколки направи Жеко Стойчев – „Green way“. Втори,само на малко повече от 1 мин., финишира Борислав Йорданов – „Илчов баир“, а трети стана Николай Костадинов от отвора на „Зарата“.

Николай Дянков, от отбора на „Янтра-Исполин“, старан призьор, в категория Мъже 45+. Второ и трето място заеха съответно Иван Иванов- „Пегас“ и Николай Панайотов- „Dimibike“.

В най-нежната категория Жени, първо място зае Ирена Стефанова- „Илчов баир“. А втора и трета, сред жените, се наредиха Лили Ангелова и Кристине Дринда- „born2bike“.

Пълното класиране от състезанието може да видите тук –http://ilchovbair.com/new/92.

Прави впечатление, че организаторите са се съобразили с всички, разделяйки възрастовите групи на цели 8 категории, което със сигурност е направило състезанието още по-интересно и равностойно.

Това беше последното състезание за годината, в дисциплината крос-кънтри. Ще го очакваме с нетърпение и догодина, както и всички други състезания в тази дисциплина. Изразяваме нашите благодарности на всички организатори, които се стремят да популяризират този спорт и да накарат все повече хора да го обичат. А на състезателите приятна почивка и още по-добра подготовка за догодина, за да бъдат състезанията още по-интересни.

 

 

Деница Дянкова
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори