Резултати от Държавния шампионат по планинско колоездене – XCO и XCE

В събота в Чепеларе се проведе Държавният шампионат по планинско колоездене в дисциплините XCO и XCE.

Състезателите в дисциплината XCO трябваше да преминат през доста интересно трасе, с много технични участъци, както на изкачване, така и на спускане. Една обиколката от трасето беше с дължина 2.8 km., а най-изненадващият елемент от нея беше и необичайният за тази дисциплина пъмп трак.

В най-елитната категория „Мъже Елит 23+“ победител стана Александър Алексиев от отбора на Несебър Shockblaze, следван от съотборника си Тодор Ангелов и Васил Василев от отбора на „Илчов баир“.

При жените Христина Козарева, също от отбора на Несебър Shockblaze, зае първото място, повтаряйки успеха си от миналата година. На второ място финишира Анелия Карагьозян от отбора на „Илчов баир“, а трета стана Ирена Стоянова, също от отбора на „Илчов баир“.

В категория „момчета“ най-бързо през трасето премина Валентин Стефанов („Янтра-Исполин“), следван от Валентин Карабаджаков („Илчов баир“) и Мартин Маринов („Янтра-Исполин“).

При „юноши младша“ златният медал отново отиде в отбора на „Янтра-Исполин“, спечелен от Гавраил Стефанов. На второ и трето място станаха съответно Мартин Димитров от отбора на „Green Way“, и Валентин Сараклиев от отбора на „Янтра-Исполин“.

Състезателите на КК „Варна“ Ясен Александров и Йордан Борисов заеха съответно първо и второ място в категория юноши старша. Третото място зае Александър Анев от „Янтра-Исполин“.

При“ девойки (12-16г.)“ победителка стана Габриела Димитрова, следвана от Антония Стойчева (и двете от отбора на „Янтра-Исполин“).

В категорията „девойки (17-18г.)“ победителка стана Мария Боянова, от RAM bikes.

При мъжете под 23г., първото и второто място отново бяха заети от състезатели на Несебър Schockblaze. На първо място се кларира Мартин Николов, следван от Иван Мукваров. Третото място беше заето от Лъчезар Ангелов (RAM bikes).

В категорията на ветераните победител стана Илко Илиев („Мамут“), следван от Николай Костадинов („Зарата“) и Николай Стамболийски („Варна“).

В отборното комплексно класиране ( за всички възрастови категории), безапелационен победител с 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови медала, стана отборът на „Янтра-Исполин“. Второто място спечели „Илчов баир“, а трети остана отбора на Несебър Schockblaze.

В отборното класиране за мъже 23+, пак безапелационно, първи стана отбора на Несебър Schockblaze, следван от „Илчов баир“ и КК“Варна“.

IMG_0291

В дисциплината XCE, категориите бяха две – мъже и жени. При мъжете имаше 4 серии, като първите двама от всяка серия продължаваха на полуфиналите. В крайното класиране първи стана Александър Алексиев, следван от Тодор Ангелов и Ясен Александров. В категорията на жените нямаше серии, а направо финал. Победителка стана Христина Козарева, следвана от Анелия Карагьозян и Йована Баракова.

Ето и финала при мъжете:

Шампионатът премина изцяло с положителни емоции, организаторите се бяха постарали много и всички състезатели останаха доволни. Ние от Velocafe.bg се радваме, че бяхме там, за да усетим емоциите от състезанието и да ви запознаем с него.

Очаквайте скоро и много снимки.

Деница Дянкова
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори