Революция в излъчването на колоездене, състезатели ще носят камери

Двама състезатели ще осигуряват видеопокритие от велосипедите си по време на състезанието World Ports Classic, организирано от Международната колоездачна федерация. Тези камери досега бяха забранени за използване по време на състезания на СФК, но за днешния етап от World Ports Classic, те получиха зелена светлина.

Двама от колоездачите ще се състезават с вградени камери на велосипедите си, както и излъчващи устройства, които ще дадат възможност за отразяване на събитието от първо лице.

Едната камера ще е от гледната точка на Марк Реншоу от Belkin Pro Cycling и ще можем да станем свидетели на карането на състезател, който има реален шанс да се бори за успех в състезанието. Втората камера ще е на Том Велерс от отбора на Argos Shimano, чиято камера ще бъде обърната назад.

Това подобрение трябва да даде една по-динамична картина от събитията и да се надяваме, ще позволи зрителите да усетят наистина скоростта и уменията на състезателите в този спорт.

Проектът е резултат от сътрудничество между организаторската компания ASO, която е работила и по други събития като на Тур дьо Франс, Dutchview Mobile Broadcast и Riedel Communications. Той стана възможен и благодарение на Международната колоездачна федерация, която се отказа от своите леко консервативни правила за камерите за състезанието. Решението е част от стъпките за модернизиране на отразяването на този спорт.

В допълнение към всички бордови камери и излъчването в HD, също ще има камера, движеща се успоредно със състезателите във финалния спринт, както в Тур дьо Франс. Освен от три камери на мотоциклети, ще има и пет различни камери на финалните линии в Антверпен и Ротердам.

Първото издание на състезанието бе миналата година и бе спечелено от Том Боонен. Той взе един етап, докато Тео Бос триумфира на втория. Двамата състезатели ще пропуснат събитието тази година – Боонен има травма, докато Бос не е в състояние да участва, защото напусна Vuelta а España с ниски нива на кортизола.

Състезанието тази година ще може да се гледа в 159 страни, което е с 99 повече от миналата година. То ще бъде предавано от Евроспорт, а всичко по-интересно от него ще можете да намерите във Velocafe.bg.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори