Ревю: велокомпютър VDO M1WR

От Веломания ни предоставиха един от моделите велокомпютри, които предлагат, а именно VDO M1WR. Марката VDO e известна с това, че предлага иновативни и функционални продукти, които варират в широки граници в съотношението цена-качество.

10418200_772721109425918_8753118530599914301_n

Моделът бихме могли да определим като базов, но притежаващ достатъчно функции за тази цена. Големият дисплей, на който и цифрите са виждат ясно и лесно, е това, което прави впечатление още на пръв поглед.

Още в началото ще обърнем голямо внимание на най-голямото преимущество на VDO M1WR – лесен софтуер за употреба и само два бутона, с които с лекота управлявате функциите и настройките му.

   IMG_4643 IMG_4741

Велокомпютърът притежава основните функции за този тип устройства за велосипеди. Ако обичате простите и изчистени от излишна информация и детайли неща, този компютър е идеален за вас. Функциите, които притежава устройството, са:

– измерва скоростта на движение (до 200 км./ч.);

– измина дистанция за ден (до 999.99 км.);

– времетраене на каране (99:59:59 часа);

– показва часа в момента;

– общо изминато разстояние (до 99 999 км.).

На дисплеят също така има индикатор за състоянието на батериите. Огромният му плюс е, че компютърът запазва данните от изминатите километри, дори след като смените батериите.

След настройката на големината на гумата в компютъра, той започва изключително точно моментално да измерва скоростта по време на движение (тествахме го, докато я засичахме с две gps устройства и не даде почти никакво отклонение). По време на каране на дисплея е видима информация само за една от гореизброените функции. Има възможност да се зададе като настройка след определено време това, което се вижда на дисплея, автоматично да бъде скоростта на движение. Ако не активирате тази функция, само едно натискане на бутона отново връща показателя за скоростта, така че не се налага да превключвате през всички други индикации, докато намерите скоростта.  А това означава и по-малко разсейване и отклоняване на погледа от пътя.

Като недостатък можем да изтъкнем това, че има настройки само за един велосипед/размер на гумата, т.е. не можете да го използвате на две колела без да променяте настройките. Иначе компютърът е подходящ за всякакъв тип велосипеди и колездене (планинско, градско или шосейно). Устройството също така има преимуществото, че е водоустойчиво, а се оказа дори и устойчиво на градушка.

В комплекта са включени компютърът, кабел за свързване, батерия, лепенки, магнит и стойка за закачане на кормилото. Монтажът е елементарен, а и упътването е написано достатъчно ясно и не би представлявало трудност за никого. Кабелът е тънък, но в същото време достатъчно здрав и на нас лично не ни създаде никакви проблеми по време на тестването.

DSC_6440 DSC_6441

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_6442

 

 

 

 

 

 

 

 

Общото ни впечатление е, че VDO M1WR е един почти перфектен велокомпютър, ако критерият ви за избор е съотношението цена/качество.

Велокомпютърът VDO M1WR можете да намерите в магазините DragZone, както и онлайн на адрес: screambikes.eu.

А Тук можете да видите ръководството за употреба в PDF формат.

Надяваме се да сме ви били полезни, а за финал – ето и видео за монтирането, настройването и използването на велокомпютъра:

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори