Ревю: Джърси Endura Hummvee

Дойде топлото (почти) лято, а с него и проблемът с избора на подходяща тениска за колоездене (т.нар. „джърси”). В тази връзка от Веломания ни предоставиха поредния продукт на марката Eндура – мъжка блуза с къс ръкав и цип ENDURA HUMMVEE. Още на първото каране ни направи впечатление качествената и бързо съхнеща материя, от която е изработено джърсито. За трите месеца, през които карахме с този модел, материята никъде не се разнищи, скъса или износи. Предполагаме, че ще издържи поне още няколко сезона и в крайна сметка ще си струва инвестицията.

E8JESN3HV_large_2

 

 

 

 

 

 

 

За да изберете правилния размер, можете да се ориентирате по следната таблица.

           Без име

Джърсито пасва изключително добре и усещането на горната част на тялото е за  много лека и приятна дреха. Тениската разполага с три много удобни задни джоба. Цветовете, в които се предлага, са изключително приятни и летни – зелен, светлосин и червен. На нас ни се падна любимото синьо.

Ако карате велосипед през лятото, не се колебайте дали да използвате джърси пред обикновена памучна тениска. Освен че е изключително бързо съхнеща и проветлива, ENDURA HUMMVEE предлага още едно удобство – мрежести зони отстрани, под мишниците и на задната част на врата. Така, ако ви се налага да карате в топло време, пътуването ви ще е с една идея по-приятно.

Качеството на материята, от която джърсито е изработено, прави впечатление още когато го докоснете. По перфектен начин са съшити отделните елементи. Дори да е плътно по тялото ви, тениската не създава чувство на дискомфорт, не опъва излишно никъде и се закопчава идеално с цип отпред. Под ципа има предпазваща материя, която не дразни врата.

Често и двамата от членовете на Велокафе, тествали джърситата, карахме с раница и не сме използвали задните джобове. Това, което ни направи много добро впечатление е, че на гърба тениската не задържа потта, а когато сложиш раницата обратно, го няма онова неприятно усещане за контакт с мокра дреха. Материалът на раменете, където минават дръжките на раницата, е подсилен и по-устойчив в сравнение с другите части.

Ако пък решите да използвате трите джоба на гърба и да се лишите от раница, голямо преимущество е, че един от тях се затваря с цип и няма никакъв шанс да изгубите ценните си вещи като айпод или лични документи.

E8JELN3HV_large_1 E8JELN3HV_large_2

Освен че джърсито е изключително стилно, то е подходящо както за шосейно, така и за планинско колоездене. При едно от последните ми карания в един летен следобед, с продължителност над четири часа, накрая джърсито беше сухо сякаш току-що излизам от вкъщи.

Голям плюс на джърсито в тъмната част на денонощието са светлоотразителните елементи на гърба, ръкавите и около циповете.

Общото ни впечатление от джърсито е, че е изключително удобно за каране през топлите месеци и след тримесечна интензивна употреба няма никакви следи от износване. Не е нужно да се пере по някакъв особен начин или със специален препарат. Материята му е дишаща и проветлива, като в същото време не пропуска вятър отвън. Спокойно можем да кажем, че това е най-качеството джърси, с което всеки от нас е карал досега. И определено цената си заслужава предвид високото качество, което получавате. След всяко пране тениската изглежда като нова – какво повече може да иска човек?!

Джърсито Endura Hummvee можете да намерите в магазините DragZone, както и онлайн на адрес: screambikes.eu.

Други наши впечатления от продуктите на Ендура: Шорти за колоездене, мъжко бельо с дълъг ръкав, гамаши , ръкавици, велокомпютър.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори