Ревю: Мъжки чорапи Endura Coolmax

Какво можем да кажем за чифт чорапи? Сигурно си мислите: „чорапи като чорапи” – ще сте на това мнение докато не пробвате тези. Старайте се да уцелите точния за вас размер и ще се сдобиете с нещо, за което краката ви ще са благодарни. Изработени са от антибактериална материя, която спомага за по-доброто абсорбиране на влагата и осигурява проветливост.

Много приятно впечатление ни направиха подсилените здрави зони при пръстите и петата. Можем да кажем, че чорапите Endura Coolmax определено ще се погрижат за краката ви по време на каране, било то и целодневно. Дишащата лека материя, от която са изработени, не задържа влагата, съхнат изключително бързо и няма да ви създадат неудобства, докато сте на велосипеда си или бягате с тях.

Чорапите са подходящи за каране през пролетта, лятото и зимата. Материята разкрива най-силните си качества през лятото, независимо дали ги ползвате при колоездене или друг вид спорт. Чорапите са изключително удобни, перат се лесно и съхнат доста бързо.

Препоръчваме ви да изберете тъмната гама от цветовете, в които се предлагат. След няколко по-продължителни носения белите няма да изглеждат на външен в такова перфектно състояние, като това в което сте ги купили, за разлика от черните например.

След четирите месеца, в които карахме с модела, който ни беше предоставен от Веломания, можем да обобщим, че чорапите са страхотни! Пасват много добре по глезена, не запарват, предотвратяват изпотяването, остават еластични и не се отпускат. След стотици измината километри все още се усещат като нови. Определено обаче не изглеждат като нови – материята им е сравнително деликатна и е хубаво да се избягва контакт с груби материи, най-вече велкро, защото може да причинят излизане на някои нишки. Друга особеност, която ни направи впечатление, е че зацапванията и петната лесно влизат в материята и трудно се изпират.

При нас обаче все още не са дали никакви дефекти, продължават да са здрави и удобни и бихме ги препоръчали на всеки, който държи на комфорта и качеството на екипировката си за колоездене. Чорапите Endura Coolmax са подходящи както за крос кънтри, така и за шосейно колоездене.

Изработени са от антибактериална материя CoolMax и имат специфичен анатомичен дизайн, спомагащ за по-голяма разтегливост на материята.

Размери
  S M L XL  
US Shoe Size 5.5-6.5 7.5-8.5 9-10.5 11-12  
Euro Shoe Size 37-39 40-42 43-45 46-48  

Чорапите Endura Coolmax можете да намерите онлайн на адрес: screambikes.eu.

Endura е марка, специализирана в производството на облекла за колоездене, подходящи за всеки стил и всички метереологични условия. Фирмата произвежда дрехи за велосипедисти от 1992 година. Основана е от колоездача Jim McFarlance и се намира в Единбург, Шотландия. Там е концентрирана и цялата производствена база. Дрехите Endura се произвеждат само от най-модерните материали по съвременни технологии, някои от които са и тяхна собственост. От компанията имат редица защитени патенти. Всички служители на Endura са запалени колоездачи и създават продукцията като за себе си. За контрола по качеството на моделите се грижат професионални спортисти, които помагат да бъдат усъвършенствани детайлите.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори