Резултати и класиране от Home Mountain Enduro Cup

В долните редове ви представяме разказа на Concept Creative – организаторите на Home Mountain Enduro Cup – първото ендуро състезание на Витоша. Снимки от състезанието можете да видите в нашата статия по темата

В изключително тежки условия бяха поставени всички участници в първото ендуро състезание на Витоша. Въпреки лошото време, хлъзгавите пътеки и непрогледната мъгла, над 70 смелчаги от цяла България, както и един представител на Франция, се включиха в оспорваната надпревара.

Състезанието на Витоша включваше общо 4 специални етапа, като началото беше дадено на Платото, премина през хижа Момина скала, Копитото, Бояна, Драгалевци, Голи връх, Бай Кръстьо и финишира в Драгалевци. Трасетата, през които се преминаваше, бяха трудни и  много технични. Маршрутът включваше малко изкачване в два от етапите и предимно спускане в другите два. Преминаваше се през много стръмни каменисти пътеки, които в комбинация с дъжда в съботния ден, мъглата и многото кал, се бяха превърнали в истинско предизвикателство за духа и тялото.

Home Mountain Enduro Cup се проведе със съдействието на Лидл България, които осигуриха и голямата награда за победителя в състезанието – уайлд кард“ и финансиране за участието му във финалния кръг на Световните ендуро серии, който ще се проведе на 3-4 октомври във Финале Лигуре, Италия.

Най-добре при дамите, които „мъжки“ се бориха с тежките условия, се справи Магдалена Русева, следвана от Йоана Начева и Мария Баева.

5R8A6424

При юношите най-добър сборен резултат успя да постигне Теодор Мавродиев от отбора на VIVO, град Петрич, който въпреки тежко падане в един от етапите успя да завоюва първото място. След него се класираха Валентин Тенев и Лъчезар Савов.

5R8A6433

В категориите на „ветераните“ над 30 и 40 години, конкуренцията също беше много голяма. При 30 годишните най-добър резултат постигна представителя на Рам Байкс Антон Настев, следван от съотборника си Камен Недков и Андрей Балевски.  При 40 годишните най-бърз по калните пътеки беше Петър Тачев, следван от Апостол Саръиванов и Петър Савов.

При мъжете над 18 години, където конкуренцията също беше много голяма, най-добър общ резултат успя да постигне Иван Колев, който със завидни умения, много стабилно и бързо каране през целия уикенд успя да спечели голямата награда и ще представлява страната ни на финалите на Световното в дисциплината! На второто стъпало на почетната стълбицата се качи един от най-големите му конкуренти – Добромир Добрев, който за съжаление нямаше късмет и 59 секунди не му достигнаха, за да го победи. След тях се класира Стивиан Гатев – един от най-добрите ни състезатели по спускане, който за първи път участва в ендуро състезание и се представи отлично и в тази дисциплина.

5R8A6470

А ето и пълното класиране: 

Източник – http://conceptcreative.org/

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори