Резултати от „Деца на колела 2015“ в Ловеч

На 6-ти септември, навръх 130-тата годишнина от Съединението на България, паркът „Стратеш“ в Ловеч беше арена на зрелищна детска велонадпревара в дисциплината спускане. 

Повече от 90 деца и младежи на възраст от 4 до 17 години се включиха във второто издание на събитието и мериха сили по бързото и технично трасе, което бяха подготвили организаторите.

Участието в състезанието беше напълно безплатно, а цялата проява се финансира от Община Ловеч и протече под патронажа на кмета на града Минчо Казанджиев, който лично награди призьорите в отделните категории.

Участниците в надпреварата бяха разделени в 6 отделни възрастови групи – 4-5, 6-7, 10-11, 12-13, 14-15 и 16-17 и всички показаха много талант и потенциал за развитие. Организаторите бяха подготвили две отделни трасета за малките и големите, за да могат децата и младежите да изпитат максимално удоволствие от карането на колело и участието в състезанието.

Трасето за големите беше много интересно – с обща дължина около километър, а маршрутът много разнообразен и включваше в себе си стръмни участъци, технични завои, скокове и други естествени и изкуствени препятствия.

Най-добро време за деня – 1:20.52 успя да постигне постигне 17 годишния Мартин Ненчев от Плевен. На второ и трето място в неговата възрастова група успяха да се класират Ивайло Ставрев с време 1:21.45 и Иво Тошев, който премина по трасето за 1:24.51.

При 14-15 годишните най-бърз беше Звезделин Вергилов с време 1:22.66. Той победи конкуренцията,  карайки с твърда рамка без окачване. До него на почетната стълбица са наредиха Кристиян Колев (1:23.30) и Метин Качан (1:25.68) от отбора на Shore Invaders.

Категорията на  12-13 годишните беше една от най-оспорваните и многобройните. Най-добро време сред младежите успя да постигне една от надеждите на родното колоездене – Йордан Анчев, който премина през техничното трасе за време 1:26.27. Втори след него с 3.29 секунди разлика успя да се класира Валери Миновкси, а трети остана Християн Бояджиев с време 1:29.61.

В най-малките възрастови групи се включиха общо 10 дечица, който караха по 300 метрово специално подготвено трасе. За най-кратко време (0:43.30) успя да го премине миналогодишния победител в детското състезание – шест годишния Константин Драгошинов от Ловеч. Втори и трети след него останаха Стоян Тодоров и Йоан-Християн Христов.

При 4-5 годишните най-бърз беше Симеон Атанасов, който премина по трасето за  0:56.50, а след него се наредиха Валентин Илиев и Симеон Петков.

Състезанието „Деца на колела“ в Ловеч е едно от малкото подобни събития и е много важно за развитието на планинското колоездене в България. Второто му издание беше още по-успешно и интересно и се надяваме тенденцията да се запази и през следващите години.  

Ето го и пълното класиране:

Снимки от Concept Creative: 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори