9-то място за Кристиян Тренчев в Red Hook Crit Brooklyn

Навярно много от вас не са чували за българина Кристиян Тренчев. Той обаче направи сериозна заявка името му да бъде запомнено във велосредите. Това стана с изключително доброто му представяне в едно от най-интересните в световен мащаб състезания по градско шосейно колоездене – Red Hook Criterium. Освен това Кристиян беше най-младият участник в това издание на състезанието.

Кристиян Тренчев е 18-годишен, роден е в София, но от няколко години живее в Монреал, Канада, където и учи. 

За Velocafe той разказа, че по-сериозно се е запалил по колоезденето, след като е гледал филма „Спешна пратка“. Така след това той си купил първото фикси, започнал да тренира усилено и ето че добрите му представяния започнали – второ място в първото му състезание с фикси в градска среда. Кристиян кара и на писта, но споделя, че фиксито е това, което грабва сърцето му.

Скоро Кристиян е забелязан от един от най-добрите местни отбори в Монреал. Много бързо той започва да се изтига сред съотборниците си и впоследствие става един от най-добрите състезатели в отбора, като на квалификацията на Red Hook Crit Brooklyn дава второ време. Съотборниците му го надъхват да запоне да се състезава и в шосейното и пистовото колездене, защото смятат, че има много потенциал. 

Преди големия му успех в Red Hook Crit Brooklyn, Кристиян се състезава за най-големия отбор в САЩ в стила fixed gear – iBike, а шосейният му отбор се казва Golden Sports Cycling Team. 

Пълното класиране от състезанието можете да видите: тук

Снимки от състезанието – тук

А ето и едно интересно неофициално видео от състезанието:

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори