Геройско представяне на Кристиян Тренчев на Red Hook Crit London

През миналия уикенд в Лондон се проведе втория кръг от зрелищните серии Red Hook Crit – изключително популярни състезания с фиксирани велосипеди из улиците на едни от най-големите градове в света.

А за наша радост в надпреварата отново имаше и българско участие в лицето на младия талант Кристиян Тренчев. 18-годишният колоездач, който е роден в София, но от малък живее в Канада, дебютира на RHC в Ню Йорк през април и тогава шашна всички с 9-ото си място. Това представяне му донесе и спонсорски договор с Dosnoventa, благодарение на които Тренчев участва и в Лондон.

За нещастие обаче българинът не успя да повтори резултата си от Ню Йорк, но пък демонстрира изключително мъжество. “Бях ударен от колоездач, който се отклони от своята линия в много тесен завой. Дадох всичко от себе си, но да правя леви завои с ляво извадено рамо не беше най-доброто усещане”, разказва Кристиян след състезанието. “Губех по няколко позиции на завоите, но си ги връщах на правите. Все пак не бях в състояние да настигна основната група.”

В крайна сметка Тренчев 79-и, а шампион стана Уилям Гузман, следван от Марио Паз Дуке и Тибо Ленри.

Геройското представяне на българина бе отбелязано и в Инстаграм профила на Kycuvelo, където написаха: “Истинският шампион на Red Hooc Crit е Кристиян Тренчев от Досновента, който претърпя тежка катастрофа в мъжкия финал, най-вероятно счупи ребро, но се върна на велосипеда и продължи!”

Талантът ни продължава да заема челна позиция в генералното класиране, където е 14-и със 17 точки. Хубавата новина е, че той ще участва и в останалите две състезания от сериите – в Барселона на 5 септември и в Милано на 10 октомври.

“Благодаря на всички мои спонсори затова, че направиха това преживяване възможно и доскоро виждане в Барселона, където ще дам всичко от себе си”, обещава Кристиян.

dosnoventa

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори