Някои не познават старост: Ребелин ще кара и на 47 години

Няма млади и стари, а можещи и неможещи – тази стара максима важи с пълна сила за италианеца Давиде Ребелин. Защото на 46-годишна възраст той подписа нов професионален договор за сезон 2018, което означава, че ще кара професионално и на 47 години.

Италианецът, който на сметката си има пет победи в Класики и едно допинг наказание, ще кара за Natura4Ever-Sovac, отборът с белгийски корени, който обаче ще бъде регистриран като Континентален отбор от Алжир за 2018.

„Една от мечтите на нашия мениджър Джорфи Купи се сбъдна тази сутрин“, написаха от отбора. „Давиде Ребелин ще бъде важна част от нашия отбор, както заради своите спортни качества, така и заради опита, който ще донесе на нашите млади колоездачи.“

Ребелин, който подписа първия си професионален договор през 1992 година, преди поне шестима от съотборниците му да бъдат родени, бе водеща фигура в спорта в края на 90-те години и в първото десетилетие на новия век.

Той има и сребърен медал от състезанието на Олимпиадата в Пекин през 2008, но той му бе отнет заради положителна допинг проба. След двугодишното състезание той се завърна в континенталния отбор Miche–Guerciotti през 2011, а след това прекара четири години в CCC Polkowice, където беше съотборник с Николай Михайлов.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори