Евгений Димитров с разкрития около скандалния провал на Обиколката на България

Избраният за нов председател на Българския колоездачен съюз Евгений Димитров разкри на специална пресконференция подробности около скандалното проваляне на 64-ото издание на Обиколката на България и задълженията на старото ръководство на федерацията.

Както е известно, Димитров бе избран за председател още през март, но не може да поеме управлението заради жалба от казанлъшки клуб, която бави вписването на новото ръководство в съда. Поради тази причина на практика начело на БКС все още е старото ръководство, начело с Петър Бончев което има да изплаща куп задължения.

Според Димитров, вината за провала на Обиколката е изцяло в Бончев, който целенасочено не е отчитал усвоени средства и има много задължения към различни звена, които са необходими за провеждането на състезанието.

„Част от нещата, които предизвикаха този срив са от финансова гледна точка и липса на компетенция на ръководството на БКС. Случващото се е пълен фарс и най-лошото е, че по един много некоректен начин всички бяха подведени, че Обиколката на България е спасена и ще я има. В петък късно следобед се разбра, че балонът не само се е спукал, а и води до страшни последствия. Част от колегите звъняха на чужди делегации да се връщат, на състезатели да се връщат, а от страна на ръководството в лицето на г-н Бончев нямаше и нотка притеснение. Напротив, имаше едно замитане и хвърляне на обвинения към други хора. Една от машините на българското колоездене е съдийството. Те са добър и квалифициран екип, който знае какво прави. Самата съдийска комисия е самостоятелен орган“, сподели Димитров, цитиран от БГНЕС.

„Едно от нещата, които Бончев каза е, че самата проява не може да стане без участието на български съдии. Според правилника на ЮСИ, национална федерация, която не може да проведе определена проява и мероприятие, от техническа или съдийска гледна точка, може да покани чужди съдии за участие със знанието и съгласието на ЮСИ. Бончев обаче от две години се опитва да размотава средства. Той се опита да направи същото и с ММС, но в момента те водят ревизия за 995 хиляди лева. Дължат се суми и към МВР, които трябва да бъдат изплатени. В момента има три полицейски управления, завели съдебен иск за налагане на запор по сметките на БКС. Това са Пловдив, Ловеч и Габрово“.

Димитров коментира и конкретни факти към петък (29.08.) по повод организацията или по-скоро липсата на такава на Обиколката на България. „Към петък няма нито един сключен договор за организирането на Обиколката на България. Нито с хотели, нито с агенция пътища, нито с полиция, нито със съдии – с никой“, допълни още Димитров.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори