Разберете какво е бревет и се включете в Бревет Трънски на 12 октомври

За 5-ти пореден път предстои есенен старт на Бревет Трънски (с дължина 204 км) нa 12.10.2013 г.!

Маршрутът ще премине през градовете Смолча, Годеч и Трън, а общата му денивелация е 2590 метра. Карта на маршрута: http://www.openrunner.com/index.php?id=2314484 .

Датата е 12.10.2013 г., събота: 7:00 ч. Старт от Лукойл Божурище /до Метро-2 Люлин/
Право на участие имат всички надлежно регистрирани, притежаващи изправен велосипед, задължително оборудване, застраховка и медицинско.

Събитието във фейсбук – https://www.facebook.com/events/731872576828623/?ref_dashboard_filter=calendar , където можете да зададете своите въпроси към организаторите.

Регистрацията ще се извършва в „Баба Яга” /парка между стадиона и МФВС/ на 11.10.2013 г. между 18 и 20 часа.

Всеки, който не се страхува да посрещне това предизвикателство, може да се запише тук

Повече за този тип колоездачни изпитания можете да прочетете в следващите редове. Информацията ни беше любезно предоставена от организаторите:

„Бреветите нямат състезателен характер. Бреветите представляват любителски маратонски колоездачни изпитания по шосе. Всеки участник трябва да измине определена дистанция за определено максимално време. Те нямат състезателен елемент и не се отчита реда на пристигане на участниците, а само това дали са издържали. Максималното време е изчислено при средна скорост 15 км/час, но в него влизат почивките, храненията и т.н. Според дистанцията бреветите са подходящи за различно тренирани хора. Този спорт се практикува по света от 1891г. Основна мисия и цел са постигането на физическо и психическо здраве, сила и издръжливост, както и опит за осъществяване на Истинската цел – пътешествия с велосипед по непознати пътища и места в Родината, съседните страни и по света!

Спортът Randonneuring (известен също като Audax бревети) е колоездене на дълги разстояния. Колоездачите се опитват да изминат 200 км или повече, преминавайки през предварително определени „контроли“ на всеки няколко десетки километра. Целта е завършване на прехода в рамките на определено време и получаване на международна заверка с уникален номер, независимо от реда на пристигане до крайната точка. Колоездачите могат да се движат в групи или самостоятелно, разчитайки единствено на себе си, без право на никаква външна помощ между контролите. Randonneuring събитието се нарича Randonnée или Brevet и колоездач, който е завършил 200 км бревет се нарича Randonneur (Рандоньор). Международният управителен орган за randonneuring е Audax Club Parisien (ACP), който работи с други randonneuring организации по целия свят чрез Les Randonneurs Mondiaux (RM).

Дистанциите в България са 200км, 300км, 400км, 600км, 1000км, 1200км и други… съответно всяка се изминава за определено време а именно за 13:30 часа; 20 часа; 27 часа; 40 часа; 75часа; 90 часа . Във всеки един месец от годината има Бревети. Във някой от месеците те са повече от един, два и т.н. За всеки Бревет се съставя наредба с подробности за мероприятието.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори