Райко Стефанов тръгна с колело за рекорд по Ком-Емине

Точно в 6:00 часа вчера, 24-ти септември, Райко Стефанов пое с колелото си по легендарния маршрут Ком-Емине. Целта му е да измине билото на Стара планина за по-малко от пет дни.

Ком-Емине е предизвикателство за всеки любител на планината, независимо от начина за неговото изминаване. Тази година маршрутът попадна особено ярко в светлините на прожекторите, когато за малко не беше подобрен рекорда за неговото изминаване пеша от Кирил Николов – Дизела. Травми и изключително неблагоприятните климатични условия не позволиха на Дизела да подобри рекорда от пет дни за скороходно изминаване.

Също така тази година предишният рекорд на Райко Стефанов за изминаване на маршрута с велосипед е бил неофициално подобрен от Борислав Йорданов. Той се е справил с предизвикателството за по-малко от пет дни и пет часа. Ще очакваме с нетърпение да видим как ще се развие карането на Стефанов, особено предвид лошите климатични условия, при които е започнало вчерашното му приключение.

Хареса ни описанието, което дават за него във Фейсбук събитието и затова го споделяме с вас: „Кой е Райко? Планинец, планинар, мечтател. Роден в Габрово, сред планинарите в България Райко Стефанов-Райко е това, което е Тед Лигети сред световния ски-елит.“

Събитието във Facebook 

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори