Работилница за велоаксесоари на „София диша“ в неделя

„Цветовете са новите светлоотразители“ – това е девизът на сдружение „Макара“ за тяхното представяне тази неделя (17.08.2013 г.) на „София диша“. Събитието е с начален час в 16:00 ч. и този път ще се проведе на ул. „Пиротска“.

Всеки е добре дошъл да се включи в тяхната работилница за велоаксесоари. „В София, както в други големи градове, липсва цвят. Улиците, сградите, автомобилите обособяват сивия фон на градската ни среда. Освен това за всеки велосипедист е ясно, че да се погрижиш за безопасността си в градски условия, е задължително. От друга страна, това, което можем да открием като аксесоари за безопасност на местния пазар, е ограничено и някак непривлекателно“ – пишат те. На „София диша“ хората ще споделят своите виждания за градските велосипеди и безопасността в града.

В работилницата представителите на „Макара“ ще ни покажат и учат как се правят гирлянди и украшения за велосипеди, многоцветни непромокаеми шапки за седалки, ще освежават аксесоарите на колелата ни, а също така ще ни разкажат за най-безопасните според тях начини за придвижване в градската среда.

През целия неделен следобед ние от „Велокафе“ ще бъдем там и можете да очаквате снимки и отразяване на всяко начинание, свързано с велосипеди, което ще бъде част от културното събитие „София диша“.

1003212_641918702505078_1039323843_n

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори