„Пътна полиция” ще извършва проверки на велосипедистите в София

„Пътна полиция” ще извършва проверки на велосипедистите в столицата. Това съобщи главен инспектор Бойко Рановски, началник сектор в отдел „Пътна полиция” на пресконференция по повод превантивна кампания „Безопасно с колело”, информира Агенция „Фокус”. Проверките ще се извършват на кръстовището на бул. „Евлоги Георгиев” и бул. „Драган Цанков” , както и на кръстовището на бул. „Цар Борис III” и бул. „Пенчо Славейков”. Проверките на кръстовищата се извършват от 10.00 часа до 12.00 часа и от 17.30 часа до 18.30 часа.

Проверките ще се провеждат в рамките само на един ден в столицата. По думите му – кампанията е насочена не толкова за глобяване на велосипедистите, а да обърнем внимание на спазване на правилата за движение по пътищата от велосипедистите. Ако има нарушители на закона, ще бъдат направени глоби, каза Рановски.

Станислав Илиев инспектор в отдел „Пътна полиция” съобщи, че за периода от 1 януари 2013 г. до 31 август 2013 г. пътните произшествия са 4 565 произшествия с 370 загинали и 5769 ранени. В сравнение със същия период за миналата година има увеличение на пострадалите при пътни произшествия , но има намаление на загиналите. Произшествия с велосипедисти са 303, а броя на загиналите е 18 и 294 ранени, за същия период за миналата година има 256 произшествия с 14 загинали и 255 ранени.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори