Историческо: Михайлов ще бъде първият българин на Giro d’Italia

Новината, на която толкова се надявахме, е факт! Николай Михайлов ще бъде първият българин, който участва в Giro d’Italia!

Щастливата вест бе официално съобщена от отбора на Михайлов CCC Sprandi Polkowice, който обяви своя 9-членен състав за Джирото, за което поляците получиха уайлд-кард.

Доброто представяне на българина в Обиколката на Турция и класата му на „часовникар“ са довели до включването му в отбора, избран от спортния директор на CCC Пьотр Вадецки. 

Един от трите Гранд турове ще се проведе между 9 и 31 май, така че 3 седмици освен най-големите в спорта, ще следим и най-добрия български колоездач, който ще бъде първият представител на България в Джирото.

Постижението на Михайлов е страхотно, тъй като CCC разполага с общо 26 колоездачи, от които трябваше да избира деветимата участници за Giro d’Italia, a извън сметките останаха големи имена като Давиде Ребелин и Щефан Шумахер.

Изборът на деветимата не беше лесен, затова изчаквахме толкова много с обявяването на състава. Много колоездачи заслужават място в отбора, но трябваше да се откажем от някои. Вече имах в главата си 6-7 състезатели, а последното състезание реши кой да вземе останалите места“, сподели Вадецки, с което потвърди, че отличното представяне на Михайлов в Турция е бил ключът за включването му в състава.

Ето и как представят Михайлов в сайта на CCC: Настоящ шампион на България. В Обиколката на Турция той показа много добра форма като беше един от водещите „оранжеви“ в планинските етапи. 27-годишният състезател е и добър часовникар и на него ще бъде разчитано на отборния часовник. Той ще дебютира на състезанието в Италия.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори