Черногорци провалят планиран старт на колоездачите на „Цар Симеон 1898“

Очакваният с голям интерес старт на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ на традиционно силния международен тур на шосе „Пътят на крал Никола“ в Черна гора, се проваля, заради гаф на организаторите. 

Отменянето на състезанието е заради нерешени организационни и технически проблеми от страна на домакините на надпреварата, за която пловдивчани имаха персонална покана за участие. 

В последния момент организаторите не успели да осигурят необходимите пари за охраната на състезанието и местната полиция отказала да се ангажира с обезпечаването на реда и сигурността по трасетата, обясни главният треньор на „царистите“ Петър Павлов.  Той допълни, че след като черногорци провалили участието на отбора му в планирания тур, сега неговите състезатели ще трябва да се задоволят само със „сухи“ тренировки.

Все още не е ясно дали този старт в Черна гора ще бъде преместен за някои от следващите месеци или пък изобщо няма да се състои. 

Иначе по предварителна програма международен тур на шосе „Пътят на крал Никола“  бе четиридневен и включен в календара на Международния колоездачен съюз.  Тази година той отново бе от високата категория 2.2. Включен бе във веригата на Европейския тур и щеше да носи точки за ранглистата при мъжете в класацията на международната федерация – U.С.I. Състезанието в Черна гора трябваше да се проведе за 19-ти път и щеше да събере близо 150 елитни бегачи от почти цяла Европа. В него по традиция се допускат за участие национални отбори, тимове от клас „Континентал“, както и клубни състави. Стартът му бе в Цетинье, а финалът – в черногорската столица Подгорица.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори