Провал на споразумението между Euskaltel и Алонсо за спасяването отбора!

Баската телекомуникационна компания Euskaltel публикува изявление, което потвърждава информацията от днес, че преговорите с представителите на Фернандо Алонсо са се провалили. Пилотът от Формула 1 водеше преговори с компанията и възнамеряваше да се превърне в новия собственик на един от най-старите отбори в професионалното колоездене.

„Не крием разочарованието си от крайния резултат от преговорите“, се казва в съобщението на Euskaltel за пресата. „Това е лоша новина за Euskaltel и за отбора, особено след първоначално постигнато в края на август споразумение“. Според прессъобщението, първоначалното споразумение, подписано между двете страни, включвало определени стъпки, по които е трябвало да се постигне пълно съгласие в хода на преговорите. Но в крайна сметка до споразумение не се стигна. Съобщението завършва с думите, че отборът ще се откаже, както първоначално се очакваше, в края на сезон 2013, както и че съжалява за неточната информация, дадена по-рано във връзка с преговорите, които не допринасят за намирането на изход от кризата, а точно обратното. Въпреки това, от отборa отказват да разкрият защо преговорите са се провалили, изразявайки желание да запазят поверителността на разговорите.

Кико Гарсия, спряганият за мениджър на отбора на Алонсо, в понеделник сутринта заяви пред Cyclingnews, че очаква завръщането на звездата от Формула 1 от Гран При на Сингапур този следобед, преди да вземе окончателно решение за това дали да продължи усилията си за преговори. Въпреки това Euskaltel вече са решили да прекъснат преговорите.

Краят на преговорите означава, че Euskaltel – Euskadi се оттегля и оставя Испания само с един професионален отбор по колоездене – Movistar, вследствие на най-тежката ситуация за от гледна точка на спонсорство, в която е изпадал след края на 1970 година.

Въпреки огромните професионални възможности, които съществуват пред отборите в Испания, всъщност те са изправени пред един бавен, но неумолим упадък на спорта и не могат да избегнат тенденцията спонсорите да се оттеглят, независимо по каква причина.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори