Протест в памет на Мартин Гачев

За съжаление най-вероятно вече сте разбрали, че един от най-добрите български колоездачи Мартин Гачев почина, след като бе блъснат от тир.

Поради този ужасен повод във вторник вечер в София се организира протест в памет на Мартин. Началният час е 19, а мястото НДК.

„Напусна ни един прекрасен човек. По недостоен начин.
Един от най-вдъхновяващите хора в България, уникален колоездач, шампион и човек за пример.

Мартин Гачев ще липсва на всички ни. И само ние ще изгубим от неговата липса. Защото той е личност, която имаше много знания и опит, които раздаваше на всеки, за да му помогне.

Скърбим и в негова памет искаме да не допуснем подобно нещо да се случи повече. Защото всеки от нас е потенциална мишена на войната по пътищата. Ние искаме да спортуваме и да се забавляваме, да намалим трафика и да помогнем за по-чист въздух. А не да бъдем постоянно нащрек дали няма да ни помете някой пиян, разсеян или гледащ в телефона си шофьор.

Искаме отговорно поведение от всеки шофьор, отнасяне с цялата строгост на закона от страна на органите, отговорни за спазването му, непозволяване на Прокуратурата да допусне пускането на виновния шофьор на тир, причинил смъртта на Мартин Гачев и най-тежката възможна присъда от страна на съда!

За всичко това ще се съберем всички колоездачи, приятели и обикновени граждани, които искаме най-после нормални условия на живот в тази държава и адекватни мерки от страна на всички горепосочени.

Нека се съберем колкото се може повече хора и отдадем почит на Мартин…“

Вижте събитието във Фейсбук.

Velocafe.bg
 • Linux RedHat

  Познавам Марто, индиректно от Strava, караше в BulVelo.
  Срядата си говорих, с едни приятели с които караме и стана въпрос за него и че тренира млади момчета и че карат в момента в Мастърса.
  Ден по късно, той вече не е между живите, заради поредната идиотщина на пътя!
  Ти беше за мен модел за подражание, без дори да го знаеш!
  Почивай в мир, Марто,
  …………………………………………………

  Баце Линукс

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори