Промяната е да завъртим колелото

Фондация „Reach for Change“ организира отворен конкурс за социални предприемачи, предлагащи иновативни социални идеи  в ранен етап на реализация. Този конкурс се казва „Промяната“, а неговата цел е оказване на подкрепа на организации с нестопанска цел и отделни граждани, които предлагат иновативни идеи и проекти за решаване на проблемите на деца и младежи в България.

Сдружение „Ре-Акт“ участва в конкурса с идея за създаване на „Vaga’Bond Cycles“. Това е социално-ангажиран цех за производство, сглобяване и монтаж на велосипеди, в който да се обучават и работят младежи с противообществени прояви, настанени в коригиращи институции. Там те ще се обучават да работят в производствената сфера, което ще е от голяма полза за тяхната бъдеща реализация, професионално препитание, социализация и психическа устойчивост.

Подкрепете проекта им, за да могат тези деца да завъртят колелото на живота си – http://novatv.bg/gamechangers/finalist/7

Ако се чудите какво е да си мечтател-реалист, то сте попаднали на правилното място. Любен и Георги от „Ре-Акт“ са пораснали деца без спирачки и задръжки по отношение на мечтите си, независимо дали става въпрос за покоряване на планински връх, мнението им за екологичния транспорт или страстта им да дадат на младежите от институции хляба в ръцете. Това, което различава тях двамата от стандартните мечтатели, зареяни в облаците, са техните крака – здраво стъпили на земята и готови да извървят дългия път от превръщането на една мечта в реализирана идея.

Деница Дянкова
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори