„Първа Пролет“ на колела в Русе – на 22 март 2015

Ентусиастите от сдружение „Вело-Русе“ обявяват откриване на незакрития велосипеден сезон с „Първа пролет на колела“. Активните велосипедисти ще карат по маршрута на бъдещата велоалея от гр. Русе до лесопарк „Липник“, която е много нужна, както за безопасното придвижване до най-големия крайградски парк на Русе, така и за алтернативен, удобен и екологичен транспорт между гр. Русе и село Николово.

По време на велопохода ще се търсят нови маршрути за колела и ще бъде посетена съживяващата се хижа „Здравец“. „Там с топла супа ще ще ни очаква новият й стопанин – Стенли! След като се подкрепим, ще имаме възможност да дискутираме варианти за маршрути на бъдещата велоалея.“ – се казва в информацията за събитието на сайта на сдружението.

Скоростта на велосипедния поход ще е съобразена и с тези позабравили да карат през зимата. Подсигурен е и придружаващ автомобил.

Нека заедно стартираме активния велосипеден сезон, да бъдем повече хора на колела, да покараме за спорт, за удоволствие, за здраве и за забаваление!

Повече информация може да намерите в страницата на събитието във Фейсбук.

Дата: 22 март 2015 г.

Час и място на събиране: 10.00 пред сградата на община Русе.

Потегляне: 10.30 часа с полицейско присъствие.

Маршрут: община Русе – бул. Липник – село Николово – Лесопарк Липник – вилна зона Самунджи – хижа Здравец – (край на велопохода).

Очакван край на велопохода: 14.30 часа

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори