Юлско преброяване на вело-потоци в София

 

На 7-ми и 12-ти юли предстои втората част от преброяването на велосипедните потоци в София.За броенето от сдружение „Велоеволюция“ отново разчитат на вас – приятели, съмишленици, софийски велосипедисти. Записването на помагачите е тук.

Ще се реализира познатата схема с преброители на 21 кръстовища, опасващи широкия център на столицата. Препълнени преброителни бланки от майското броене ни зарадваха с осезаемо увеличение на велосипедистите. Надяваме се тенденцията да се запази и през юли и през октомври.

Данните от трите сезонни преброявания ще дадат цялата картина на натовареността на определени направления в София през 2015 г. Междинният анализ на данните ще е наличен през септември, а през ноември ще бъде обявен окончателният анализ от преброяването.

С радост отбелязваме факта, че проектът “Вело данни за София” и планираните преброявания, заедно с велОбученията са подкрепени от програма “Европа” на Столична община. Усилията на сдружението не остават незабелязани и от Центъра за Градска мобилност на София – преброяванията ще бъдат реализирани през следващите години чрез планирани международни проектни инициативи в които центърът е партньор. Това е резултат от усилията на „Велоеволюция“ да ангажира общинските власти с конкретни стъпки за насърчаване на велосипеден транспорт. Това е резултат и от вашето включване и подкрепа! 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори