Повече пространство с вертикална лебедка/подемник за велосипеди

Колоезденето бързо се превръща в един от най-популярните спортове в света и вече е общоприета семейна дейност. Това означава, че много семейства и хора купуват планински или шосейни велосипеди, които в крайна сметка изискват повече пространство, за да бъдат съхранявани безопасно и удобно.

Велосипедният багажник става все по-популярен, както и велосипедният подемник, които не заемат много място и са лесни за използване за хора с всякакъв ръст. По-долу ще разгледаме някои от причините хората да предпочитат да използват подемник вместо други варианти, като стойки за стена, подвижни или масивни подови стойки за колела.

Достатъчно разстояние между пода и покрива

Лебедката за велосипеди е изградена по такъв начин, че да е лесна за достъп за всички в семейството, като заема възможно най-малко пространство. Повечето лебедки стават за тавани около 3,5 метра височина.

Прост лостов механизъм

Определящият фактор за велосипедния подемник е използването на макари, за да може да съхранявате велосипеда на места, където обикновено ще бъде трудно да се стигне. Лостовото предаване, създадено от системата от макари, позволява на жени и дори деца да съхраняват велосипедните поставки на трудно достъпни места. Всеки подемник обикновено има товароподемност от около 35 килограма.

Удобен за потребителя

Видът на изборите за съхранение на велосипеда е изграден да бъде възможно най-удобен за потребителя и да може да съхранявате велосипедите в хоризонтално или вертикално положение колкото е възможно най-лесно. Освен това ще забележите, че дизайните на новите велосипедни стойки за таван се стремят те да бъдат изчистени и модерни, като ги прави удобни за поставяне на места не само във вашия гараж, където обикновено имате гаражни стойки за колела.

Висок капацитет за повдигане

Както бе посочено по-горе, лебедките обикновено имат товароподемност от 35-40 килограма, което е повече от достатъчно за повечето от вашите нужди за съхраняване на колела.

Намирането на правилната лебедка за колело

Има много места, където можете да намерите подходящата за вас. Това може да бъде или в местния магазин за велосипеди, откритите базари, или дори в любимия ви онлайн магазин, като Amazon или eBay.
Когато избирате стойка за велосипед, трябва да се постави силен акцент върху безопасността, въпреки че тези артикули не се смятат за опасни по принцип, но само заради поставянето им на тавана, е възможно това да бъде опасно, ако са направени или поставени неправилно. Винаги се консултирайте със специалист, когато монтирате първата лебедка за гаражна стойка за велосипеди.

Каквото и да изберете е важно да се поразровите за информация преди да направите вашата покупка. Повечето онлайн магазини позволяват потребителски мнения, което ще ви даде добра представа за качеството на велосипедния подемник, който ще купите. Също така търсете подемници с гаранция и/или добра политика за връщане. Инсталирайте го правилно и не концентрирайте прекалено много тегло върху системата от макари и тя ще издържи поне 5 – 10 години.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори