Поканиха „Цар Симеон” на силен международен тур в Румъния

Пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон″ получи персонална покана за участие в едно от най-силните състезания в Румъния – „Тура на Зеклерланд”, с високия коефициент 2.2.

Румънската велофедерация изпрати онзи ден на ръководството персонална покана за участие в този традиционно силен и престижен международен тур на шосе, който се явява и кръг от Световната купа.

Надпреварата стартира утре и ще продължи до понеделник, като ще преминe в 4 състезателни етапа. Колоната ще направи преход от близо 500 километра.

Пловдивският велоклуб ще бъде представен от 5 състезатели, като главният треньор на „Цар Симеон 1898″ Петър Павлов ще обяви имената в последния момент преди старта.

Състезанието се провежда ежегодно в областта Зекерланд в Румъния и затова носи това име. То започва с подгряващ пролог, който освен, че ще бъде за повече за загрявка и за атракция на зрителите, но класирането в него също ще бъде валидно за генералното класиране.

Вторият състезателен етап от велонадпреварата е общ старт на 174 километра. Маршрутът тръгва от градчето Миеркурея до Козмени, и обратно до Миеркурея, с четири тежки планински изкачвания от категория.

Третият състезателен ден е със солидна дължина на трасето – 194 километра. Маршрутът му минава от Миеркурея през Бучин, Прайд, Корунд, с финал в Харджитабай.
Четвъртият състезателен ден включва атрактивен колокритериум в Миеркурея със 11 обиколки по улиците на този румънски град, всяка от които ще бъде с дължина по 5,7 километра.

Общият награден фонд на традиционно силното международно състезание “Тура на Зеклерланд” надхвърля 7 000 евро.

Победителят ще прибере в джоба си близо 2 700 евро от наградния фонд.

Тази година това състезание отново ще бъде от висока категория, включено е във веригата „Юръп Тур“ и ще носи точки за ранкинга при мъжете в класацията на международната колоездачна централа – U.С.I.

Надпреварата в Румъния ще се проведе за 12-и пореден път и ще събере близо 180 елитни бегачи от почти цяла Европа от 21 тима от 16 държави.

В този тур ще бъдат допускани за участие национални отбори, тимове от клас „Континентал”, както и клубни състави. Според регламента отборите трябва да бъдат съставени от по 5 състезатели.

Това състезание в Румъния е щастливо за „Цар Симеон 1898″. Преди 5 години бившият „царист“ Борислав Иванов спечели на него шампионската титла при състезателите до 23-годишна възраст. 21-годишният тогава ас на педалите показа висока класа по близо 490-километровото трасе и победи смятания за фаворит чешки национал Ростислав Кротки от тима на “Славия” (Прага).

„Голямата ни цел в това състезание е поне една етапна победа и място в челната шестица в отборното класиране”, заяви Петър Павлов. Той окачестви състезанието в Румъния като етап от подготовката на тима за добро представяне в предстоящата Международна колоездачна обиколка на България в началото на септември.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори