Подробности за новия ХС маратон „Спици и бодли“ в Казанлък

Вече ви информирахме, че за предстоящото провеждане на „Спиди и бодли“ – ново състезание в дисциплината ХС маратон. С наближаване на старта на надпреварата – 7 май, стават ясни и все повече подробности относно маршрута, начина на записване и допълнителни възможности като взимането на колело под наем.

Velocafe.bg е медиен партньор на състезанието, така че ще ви държим в течение с всичко случващо се, а ето и обещаните подробности от организаторите:

“Спици и бодли” е първото издание на състезанието по планинско колоездене в дисциплината XC маратон, част от инициативата “Ела на планина”. Датата е 7 май 2016г., а маршрутът започва от гр. Казанлък и се насочва право към Стара Планина. Очакват ви 40 километра асфалт, горски пътища, пътеки и пътечки, почвен и каменист път, а за най-издръжливите сме добавили още 10 километра трасе с повишена трудност.

Преди състезанието ще осигурим безплатна диагностика на колелата ви, а след финала ще ви очакват хамачена градина, лятно кино, музикална сцена и разни вкусотии за хапване и пийване. Всички дейности, освен състезанието, са безплатни. Всеки е добре дошъл да се включи, пробва и/или погледа.

Маршрутът на състезанието започва от Художествена гимназия „Академик Д.Узунов“ излиза от Казанлък и се насочва право към Стара планина посока село Горно и Долно Изворово. След това продължава към село Енина и финишира отново, оттам откъдето започнахме – пред Художествена гимназия „Академик Д.Узунов“.

Можете да платите такса участие в OUTSIDER Магазин или в Клуб на пътешественика.

В Пловдив може да закупите билети от Веломагазин Тракия.

Може да закупите билети и online от мрежата на Ticket logic – https://spk.ticketlogic.bg/

Такса за участие в състезанието :
Предварително записване – 15лв.
При записване на група от 5 човека – 10лв. на човек
Записване на място – 20лв.
Юноши до 18г. – 8лв.

Задължителна онлайн регистрация за всички участници – http://goo.gl/forms/E6nfmkA0KL.

Ако искате да участвате, но нямате подходящо колело може да си наемете в деня на състезанието на неговия старт. RAM Bikes ще осигурят колела под наем. Цената е 20 лв. Наемът става само с предварителна заявка на e-mail spici@spk.bg. Краен срок за подаване на заявка до 24-ти април. Изпрате ни двете си имена, големината на желаната от вас рамка или вашата височина.

Състезанието “Спици и бодли” се организира от Софийски планински клуб и Айляк хамак като част от инициативата “Ела на планина”, която цели да популяризира планинските спортове у нас.

Задължително е всеки участник да има валидна планинска застраховка за деня на състезанието.

За повече информация можете да се свържете с нас:

Имейл: spici@spk.bg

0001

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори