Ужасна вест – почина страхотният Стив Смит

Ужасна новина шокира колоездачния свят, след като звездата в дисциплина спускане на планинското колоездене Стив Смит почина на само 26-годишна възраст.

Смит е намерил смъртта си след масивна мозъчна травма в резултат от инцидент при ендуро с мотоциклет в неговия роден град Нанаймо, Британска Колумбия.

„Днес загубиха страхотна личност, който ми даде сметка за мен и повлия на много“, сподели съкрушеният мениджър на Devinci Global Racing Гейб Фокс. „Стиви бе свиреп конкурент, истински приятел и състезател, който ме караше да се гордея безброй пъти. Гордея се да го считам за мой приятел толкова дълго.“

Смит се появи на международната сцена през 2013 година, когато постигна впечатляващи победи за Световната купа в Леоганг, Хафйел и Монт-Сейнт-Ан. Тези успехи доведоха до кулминацията – титлата в генералното класиране на Световната купа.

Смит бе обожаван от своите конкуренти и приятели, семейство и приятели, които бяха във възторг от силното му начало на сезон 2016. Заради контузии Смит пропусна последните два сезона, но през април се завърна триумфирално на подиума, с второ място в първия кръг на Световната купа в Лурд.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори