Започва изграждането на новите велоалеи в Пловдив

На 28 януари 2015 г. е насрочена първата копка по изграждането на 48 км. велоалеи в Пловдив, съобщава сайтът Plovdiv24.bg. Те са част от Транспортния проект на града. Това обяви пред журналисти кметът Иван Тотев преди два дни.

Когато преди по-малко от година ви съобщихме за намеренията на градоначалника на Пловдив (информация-тук), бяхме малко скептични дали проектът ще види бял свят. Но ето че сега се очаква да започне неговото реализиране и по тази причина местната власт заслужава големи поздравления!

 Според проекта ще се извърши рехабилитация на 11 км. съществуващи и изграждането на нови 37 км. Ще се направят и съоръжения за безплатен паркинг за велосипеди на ключови места като училища, обществени сгради, големи предприятия и други. Има идея на по-късен етап да се създаде система за отдаване под наем на велосипеди на граждани и туристи.

Кметът на града заяви преди време, че с реализацията на това начинание Пловдив ще се превърне в града с най-добре регулирана веломрежа в България. Очакванията на местната власт са, че до септември-октомври велоалеите ще са готови. 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори