Задава се финалният кръг на BG Urban Series 2015

На 30-ти май гр. Плевен ще приеме финалния рунд на Българските градски серии, организирано от Concept Creative! Това ще бъде първото подобно събитие в Плевен и се очаква да предизвика голям интерес сред състезателите и жителите на града. Всеки който иска да наблюдава зрелищното колоездачно шоу може да го направи свободно – арената на надпреварата започва от Панорама „Плевенска Епопея“, минава през „Скобелев парк“ и финишира на Художествена галерия „Илия Бешков“.

 

BG Urban Series Trailer from Concept Creative on Vimeo.

За участие в събитието до този момент са се регистрирали над 80 човека, а броят на желаещите да се включат в надпреварата не спира да расте. Организаторите обещават много интересно и атрактивно трасе, достойно да отсее най-добрия състезател от целия турнир.

Как преминаха първите два кръга от сериите може да прочетете тук и тук

Именно в Плевен ще се разбере и кой е най-добрият български спускач в градски условия, който ще спечели почетната титла и ще замине за участие директно в кръг от Световните градски серии на 19-ти юни в Братислава. Надпреварата между Росен Ковачен, Стивиан Гатев и Иван Колев е изключително оспорвана и този финален етап ще бъде решаващ за крайното класиране!

Програма:
29-ти май | Петък
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела
17:00 – 20:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /хотел Ростов/

30-ти май | Събота
8:00 – 9:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона/
9:00 – Техническа конференция на старта
9:30 – 12:30 – Тренировки
13:00 – 15:00 – Квалификация
15:30 – 17:30 – Финали
Награждаване

Карта на трасето: 

Състезанието се провежда с подкрепата на община Плевен, Нисан, Oakley, Нескафе 3 в 1, Ред Бул, Мидланд, Велопарк Пампорово, минерална вода Банкя, Рам Байкс, магазини Drop IN, Trek, транспорт и сподиция от Карго Планет и др.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори