Теодор Мавродиев спечели Petrich DHI, първи кръг на даунхил сериите

Първият кръг от Българските даунхил серии се проведе в изминалия уикенд – 12-14-и май, а най-южният български град, Петрич, посрещна най-добрите български планински колоездачи в състезанието Petrich DHI.

Организатори на състезанието бяха представителите на клуб „Виво“, Петрич, които построиха и новото трасе „Папреница“, което предизвика уменията на колоездачите в дисциплината спускане. То е с дължина 2756 м., и е разположено в ниската част на планината Беласица, като стартът бе на хижа „Папреница”, а финалът – пред ресторант „Яворите”.

Над 90 колоездачи взеха участие в петте категории – Мъже 17+, Жени 17+, Юноши 15-16, Мъже 30+ и Hardtail.

Победител в оспорваната категория на мъжете стана Теодор Мавродиев (4:19.77) от клуб „Виво“, Петрич. Втори в класирането се нареди Стивиан Гатев с време 4:27.26, а третото място зае Росен Ковачев с време 4:27.54.

В отворената категория победител стана Йотко Йотков, в мастър категорията класирането оглави Димитър Гайдов. Виктория Гончарова даде по-добро време пред Маргарита Христова и завърши първа, а в категорията на младежите победител стана Йордан Анчев.

Състезанието беше първи кръг от Българските даунхил серии, но освен това беше класифицирано и като UCI клас 3. За точки и за световната ранглиста имаха право да се състезават лицензирани колоездачи в категория „Мъже 17+“.

Международният колоездачен съюз (UCI – Union Cycliste Internationale) изпрати и свой комисар, който проследи протичането на цялото състезание Petrich DHI. Ксила Том (Csilla Tom) пристигна в Петрич специално за състезанието и в крайна сметка изказа положителни отзиви както за трасето, построено от клуб “Виво”, така и за провеждането на състезанието и създадената позитивна атмосфера. След добрите отзиви от Международния колоездачен съюз, клуб “Виво” вече гледат напред към организиране на състезание от клас 2.

Закриването на състезанието стана по тържествен начин в ресторант „Яворите”.

Снимка: София Георгиева

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори