Петер Шмайхел ще кара колело в Исландия за благотворителност

 

Легендарният вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел ще яхне велосипеда за благотворителност. Датчанинът ще кара колело в Исландия с цел да събере пари за деца в неравностойно положение.

Шмайхел ще вземе участие в благотворителен велопоход от 150 мили (240 км) като ще води група от 30 колоездачи. Инициативата е на фондацията на Манчестър Юнайтед и ще се проведе между 3 и 8 септември.

„Исландия има едни от най-красивите пейзажи в Европа и да поема това предизвикателство ще бъде изключително“, сподели Шмайхел. „Сигурен съм, че това ще бъде едно от най-възнаграждаващите неща, които съм правил. Нямам търпение да срещна останалите мои колеги колоездачи.“

Събраните средства ще подпомогнат усилията на фондацията за работа с млади хора в областта на Манчестър – от тренировки по футбол до личностно развитие и предоставяне на възможности за по-добър живот.

Всеки желаещ може да се включи и да вземе участие в благотворителния велопоход заедно с Петер Шмайхел. За да се случи това обаче, желаещите трябва да дарят сериозна сума на фондацията – 2650 паунда.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори