Петер Саган спечели първия етап на USA Pro Challenge

Петер Саган от Cannondale оправда очакванията и спечели откриващия етап на USA Pro Challenge. 23-годишният словак бе най-бърз във финалния спринт на 97.6-километровото трасе в Аспен, Колорадо и по този начин завоюва лидерската фланелка в 7-дневното състезание.

Втори завърши Грег Ван Авермает (ВМС), а тройката оформи Кийл Рейнен (UnitedHealthcare). Основната група се разкъса на финалното изкачване за деня, което бе от категория 4, 9.7 километра преди финала.

С победното време на Саган завършиха първите 17 колоездача, а Джо Домбровски от Sky водеше групата от 23 колоездачи на 5 секунди изоставане.

„Може би бях фаворит за хората, но за себе си бях много изненадан. Много съм щастлив“, заяви Саган. „Благодаря на всички мои съотборници, защото те бяха отпред и дърпаха групата през цялото състезание. И бяхме много щастливи, че взехме победата за отбора.“

Шампионът от Тур дьо Франс Крис Фрум (Sky) потвърди думите си преди състезанието, че не е в добра форма и ще използва USA Pro Challenge единствено като подготовка. Британецът завърши в групата на 4:59 минути зад победителя като в нея личеше името и на завършилия в топ 10 на Тура Андрю Талански (Garmin-Sharp). Съотборникът на Фрум Ричи Порт пък остана още по-назад – на 6:41 минути изоставане.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори