Петер Саган ще се състезава за Tinkoff-Saxo?

 

Петер Саган ще се състезава за отбора на Tinkoff-Saxo през 2015 година, твърди авторитетният италиански вестник Gazzeta dello Sport. Според изданието, Саган, чийто договор с Cannondale изтича след края на сезона, е решил да премине в отбора на Tinkoff, който е собственост на руския милиардер Олег Тинков.

В момента отборът на Tinkoff кара с велосипеди Specialized, но евентуалното привличане на Саган може да означава, че Cannondale ще започне да снабдява отбора с велосипеди. Това пък може да доведе до конфликт с Алберто Контадор, който се състезава за отбора на Олег Тинков и има личен спонсорски договор със Specialized.

Ако Саган се присъедини към Tinkoff-Saxo, тогава отборът ще засили присъствието си в еднодневните състезания, тъй като в момента акцентът е насочен върху етапните надпревари.

Това е поредна информация за бъдещето на словака, който е свързван още с преминаване в Astana и с бъдещия отбор на Фернандо Алонсо.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори