Тийнейджър от „Несебър” приет в белгийско училище по колоездене

 

Петър Стоянов15-годишният Петър Стоянов от „Несебър” поема по пътя на професионалната кариера в колоезденето. Той бе приет в специализирано училище по колоездене в Белгия, където вече се установи и ще продължи образованието си.

Училището се намира в град Ронс. В него обучението на чин се съчетава с интензивни ежедневни тренировки по колоездене и участия в състезания.

Стоянов вече се включи в няколко старта, преди новата учебна година да е започнала. Той върти педали в едноетапни надпревари. Най-доброто му класиране е 5-о място от 48 участници в 63-километров етап със старт-финал в град Херзеве.

Преди да замине в чужбина, талантливият тийнейджър беше гордостта на филиала на „Несебър” в Малко Търново. Миналата година той обра всички първи места в държавните състезания за момчета, а през тази дебютира с успех в групата за юноши младша възраст.

Петър е син на зам.-кмета на Малко Търново Димитър Стоянов. „Трансферът” му в Ронс стана с посредничеството на мениджъра на колоездачен клуб „Несебър” Георги Енчев, който има широки познанства в Белгия и е личен приятел с легендарния Еди Меркс.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори