Напомняне да караме внимателно – пешеходец почина след сблъсък с колоездач

Тъжната статистика в световен мащаб показва, че ежедневно стават инциденти с велосипедисти по улиците. Често те обвиняват шофьорите на автомобили, те от своя страна търсят вината във велосипедистите. Но без значение от чия гледна точка ще погледнем на нещата, не бива да забравяме, че велосипедистът е равноправен участник в движението. Без значение на колко гуми се придвижваме, не трябва да забравяме отговорността, която носим към другите на пътя. Следната ситуация, разиграла се в Сан Франциско, САЩ, илюстрира това изключително ясно.

37-годишният Крис Бушер карал велосипеда си по улиците на града, когато блъска 71-годишен пешеходец и съпругата му, които се разхождали по улицата. Вследствие на сблъсъка, пешеходецът умира четири дни по-късно от нараняванията си след инцидента.

Пред съда велосипедистът се призна за виновен в непредумишлено убийство, извършено чрез транспортно престъпление. Това е първата по рода си присъда в страната, включваща велосипедист. Крис Бушер ще бъде осъден на хиляда часа общественополезен труд и 3 години изпитателен срок. Окръжният прокурор на Сан Франциско коментира случая по следния начин „Надяваме се този случай да служи като напомняне, че незачитането на законите за движение може да има тежки последствия“.

У нас за радост подобни инциденти са изключителна рядкост, но предвид все по-големия брой велосипедисти всяка изминала година трябва да бъдем внимателни и най-вече да повишим културата си във връзка с колоезденето и спазването на правилата за движение.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори