Саган спечели Париж-Рубе в тъжен ден за колоезденето

Микаел Голертс почина няколко часа след състезанието

Петер Саган (Bora-Hansgrohe) за първи път спечели легендарната класика Париж-Рубе в тъжен ден за колоезденето, завършил със смъртта на белгиеца Микаел Голертс.

Словакът атакува от групата на фаворитите при оставащи 54 километра. Той преодоля и останалите от първоначалните бегълци, а Силван Дилие (AG2R La Mondiale) бе единственият, който успя да се задържи с него.

Дуото работеше заедно по паветата и въпреки усилията на преследвачите, именно те влязоха първи на велодрома. Саган обаче нямаше проблеми с финалния спринт и стигна до вторията втора победа в един от Монументите.

Дилие бе веднага след него, а бившият победител Ники Терпстра допълни подиума. Миналогодишният победител Грег Ван Авермат се задоволи с четвъртото място.

Ужасната новина, помрачила състезанието, дойде няколко часа по-късно. В следствие на сърдечен удар, получен по време на състезанието, колоездачът на Veranda’s Willems Crelan Микаел Голертс почина в болница в Лил на едва 23-годишна възраст.

Голертс катастрофира при оставащи 158 км от трасето и изпадна в безсъзнание. Голертс бе част от отбора в последните два сезона, след като преди това бе част от Lotto Soudal. В тазгодишните класики се представи отлично като бе девети в Dwars door West-Vlaanderen и 20-и на Driedaagse De Panne и Kuurne-Brussel-Kuurne.

D-1 #parisroubaix

A post shared by Michael Goolaerts (@michael_goolaerts) on

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори