Алафилип отвя всички в часовника на Париж-Ница

Жулиан Алафилип (Quick-Step Floors) смачка конкуренцията в индивидуалното бягане по часовник, което бе четвърти етап в Париж-Ница.

Алафилип, който още през миналата година демонстрира страхотна класа, бе перфектен по дългото 14,5 км трасе и в крайна сметка даде време с 19 секунди по-добро от това на втория Алберто Контадор (Trek-Segafredo) и с 20 от това на третия Тони Галопен (Lotto Soudal).

Този резултат изкачи Алафилип на първо място в генералното класиране с 33 секунди пред Галопен. Трети, на 47 секунди, е Горка Изагире (Movistar), който бе четвърти в часовника.

Контадор не съумя да върне пасива си от 1:12 минути спрямо Алафилип от първия етап и сега е осми на 1:31 спрямо французина.

„Чувствах се прекрасно, тренировката ми минаха добре и формата ми бе добра“, заяви щастливият Алафилип след състезанието. „Часовникът бе направен за мен, беше много бърз от началото и имаше изкачване в края. Усетих допълнително напрежение. Знаех, че вървя добре по трасето, но нямах идея, че ще спечеля.“

Предстои да видим, дали Алафилип ще успее да стане първият французин след Лорен Жалабер преди 20 години, който печели Париж-Ница. „Когато си в жълтата фланелка, не можеш да се криеш. Има още 3 или 4 тежки етапа. Ще бъде голяма битка, но трябва да използвам шансовете си, когато дойдат.“

В същото време в Италия стартира Тирено-Адриатико. Там надпреварата започна с отборен часовник, спечелен от BMC със 17 секунди пред Quick-Step Floors и 22 пред Movistar и FDJ.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори