Арно Демар облече жълтата фланелка на Париж-Ница

Арно Демар (FDJ) облече първата жълта фланелка в Париж-Ница, след като победи Жулиан Алафилип (Quick-Step Flors) във финалния спринт между двамата на първия етап.

Двамата французи бяха част от елитна група, която се откъсна от пелотона по средата на етапа, а след това успяха да направят необходимото, за да решат всичко помежду си.

Алафилип атакува на краткото изкачване при оставащи малко над километър. Демар обаче реагира веднага, след което бе безапелационен в спринта.

Солидното темпо на FDJ в края вече бе изхвърлило от групата спринтьори като Марсел Кител (Quick-Step) и Андре Грайпел (BMC). Александър Кристоф (Katusha-Alpecin) изпревари Филип Жилбер (Quick-Step) в спринта за трето място, на 9 секунди зад първите двама.

Няколко от големите претенденти за генералното класиране не успяха да се включат в борбата за топ 3 като извън сметките останаха Ромен Барде (Ag2r La Mondiale), Ричи Порт (BMC) и Алберто Контадор (Trek-Segafredo), чието преследване не доведе до резултат.

Барде, който се възстанови от катастрофа, завърши на 47 секунди зад Демар заедно с Порт и Илнур Закарин (Katusha-Alpecin_. Контадор пък пристигна на финала с пасив от 1:04 минути.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори