Ричи Порт е шампион в Париж-Ница след успех в часовника

Ричи Порт (Sky) стигна до победа в последния етап на Париж-Ница, а с това успя да триумфира и в генералното класиране на престижното състезание.

Решителният етап бе индивидуално бягане, а в него австралийският шампион в бягането по часовник бе безкомпромисен и завърши с време 20:23 минути, оставяйки зад себе си Симон Спилак (Katusha) на 13 секунди зад себе си и Руи Коща (Lampre-Merida) на 24. Четвъртото място си поделиха съотборниците в Etixx-QuickStep Тони Мартин и Михал Квятковски на 29 секунди.

За Квятковски това бе достатъчно, за да завърши на второ място в генералното класиране, докато Спилак се придвижи на трета позиция. Руи Коща остана четвърти на 30 секунди зад Порт.

Носителят на жълтата фланелка преди последния етап Тони Галопен (Lotto Soudal) имаше отлични изходи позиции за големия триумф в състезанието, но не се справи с мокрото трасе в дъжда на Южна Франция и завърши часовника на 1:39 минути изоставане от Порт, което го смъкна на шесто място в генералното класиране.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори