Галопен пое лидерството в Париж-Ница преди последния етап

Тони Галопен постигна страхотна победа в съботния шести етап на Париж-Ница, с което пое водачеството в генералното класиране и се доближи максимално до трофея преди неделния финален етап, който е индивидуален часовник.

Колоездачът на Lotto Soudal се отскубна от групата на жълтата фланелка на Михал Квятковски при оставащи около 30 километра и до финала в Ница остана сам. Втори завърши Симон Сплак (Katusha), следван от Руи Коща (Lampre-Merida).

В генералното класиране французинът води с 36 секунди на победителя от етап 4 Ричи Порт, а Квятковски се смъкна до третото на 37 секунди.

На Тирено-Адриатико пък Вут Пулс постигна солова победа в четвъртия етап до Кастелраймондо, а успехът бе негов първи като състезател на Sky. Ригоберто Уран бе най-бърз в спринта за второто място на 14 секунди зад него, а Хоаким Родригес допълни топ 3. По този начин Пулс се придвижи на първо място в генералното класиране, следван от Уран.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори