Париж-Ница: Двойна победа за Sky, Ричи Порт превзе върха

Ричи Порт спечели четвъртия етап на Париж-Ница, завършвайки пред всички останали в първия планински етап на тазгодишното състезание.

За да бъде триумфът на Sky пълен, Герант Томас финишира втори, а тройката допълни Михал Квятковски (Etixx-QuickStep).

„Фантастичен ден за отбора. Започнахме от дъното и не беше лесно изкачване, така че да завършим първи и втори е фантастично“, заяви австралиецът след успеха си.

„Преди две години взех фланелката на планинския етап, така че знаех, че няма да е лесно с два оставащи дни и после Col d’Eze. Обичам Col d’Eze и ще се радвам да имам добър часовник там, ако успея. Два дни, два много трудни старта…имам страхотен отбор тук и сега с мен и Герант напред в генералното класиране, имаме добри две карти.“

Дуото от Sky се отскубна от малката лидерска група във финалните два километра на изкачването като Порт остана пред съотборника си за победата. Квятковски предвождаше преследвачите на 8 секунди пасив, което му донесе и първото място в генералното класиране. Порт е втори на секунда зад него, а Томас трети на 3.

Лидерът до момента Майкъл Матюс (Orica GreenEdge) бе една от първите жертви по финалното изкачване.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори